Om Bättre Fötter – Bättre Hy

Vi på Bättre Fötter – Bättre Hy är ett litet familjeföretag som erbjuder både medicinsk fotvård, ( allt inom fotvård), ansiktsbehandlingar och permanent hårborttagning med LightSheer Desire från Lumenis (diodlaser). Vi säljer även fotvårdsprodukter och Exuviance ansiktsprodukter.

När du kommer till oss är det du och din tid som är i fokus, du ska känna att du kan sparka av dig skorna och koppla av i en avstressande miljö. Vi erbjuder dig professionella behandlingar vare sig du har fot-eller hudproblem, är i behov av laserbehandlingar eller bara vill unna dig en avkopplande stund i vardagen.

Vidareutbildning, kunskap och erfarenhet är viktigt för oss och vi är därför noga med att dessa tre hörnstenar alltid byggs på och uppdateras regelbundet.


 

Barbro Schmidt, Medicinsk fotvårdsterapeut

sf

Efter att i princip hela mitt liv arbetat med bokföring och redovisning kände jag att jag ville göra något helt annat. Har alltid tyckt om att arbeta med och hjälpa andra människor, för mig är det en otrolig förmån att kunna få hjälpa till med det jag kan.

Valet blev då Axelsons Gymnastiska Institut och den medicinska fotvårdsutbildningen där jag utbildade mig till diplomerad medicinsk fotvårdsterapeut för att arbeta med medicinsk fotvård.

Har inte ångrat mig en enda dag sedan jag påbörjade utbildningen, det enda som jag kan ångra är att jag inte utbildade mig mycket tidigare inom detta yrke.
Älskar verkligen varje dag som jag får gå till mitt arbete för att få hjälpa till att sköta om alla olika fötter vare sig de har några fot problem eller inte.

Jag behandlar problem som t ex förhårdnader/hälsprickor, liktorn, nageltrång och svamp m.m. samtidigt som vi arbetar förebyggande vilket även passar dig som inte har några problem utan bara vill ha mjuka fina fötter, lackning, fotmassage/fot-spabehandling.

Efter att ha varit verksam på Götgatan på Söder flyttar jag nu till egen lokal på
 Sörgårdsvägen 24 i Spånga Centrum (10 min från Centralen, 3 min gångväg från Spånga station).

Är medlem i Sveriges fotterapeuter, innehar behandlingsskadeförsäkring, är kontrollerad av Miljö och Hälsa


 

Jeanette Schmidt, Hud- och laserterapeut

jeanettesshr

Är auktoriserad hud- och spaterapeut samt certifierad laserterapeut.

Började min servicebana genom att utbilda mig inom turism och arbetade under några år som reseledare/guide utomlands. När jag kom tillbaka till Sverige utbildade jag mig till barista och arbetade som barista samt ansvarig inom cafébranschen, gick sedan från caféansvarig till servitris och senare assisterande restaurangchef.

Utbildade mig på Gilda Skolan 2010 i Stockholm och blev examinerad av Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation (SHR) och Cidesco (internationell examen). År 2012 vidareutbildade jag mig till certifierad laserterapeut hos Medicinskt Kursforum.

Har sedan 2010 arbetat som anställd / salongs- ansvarig både på olika spa och salonger. Har sedan examen från Medicinskt Kursforum arbetat med laser för permanent hårborttagning, tatueringsborttagning och laser för nagelsvamp.

Har alltid tyckt om att arbeta med människor och att jag har möjligheten att få hjälpa till med att utforma en eller flera behandling som passar just dig, beroende på om du önskar få hjälp med något specifikt eller bara vill unna dig egen tid.

För mig är utbildning och erfarenhet en viktig egenskap och jag håller mig uppdaterad med information samt vidare utbildning inom mina olika kunskapsområden.

Är medlem i Sveriges hudterapeuters riksorganisation (SHR) samt medlem i Svenska Laser – Medicinska Sällskapet (SLMS). Innehar behandlingsskadeförsäkring.