Lumenis LightSheer Desire diodlaser är marknadsledande inom laser för permanent hårborttagning. Det är den nyaste och senaste tekniken för permanent hårborttagning. Behandlingen är både effektiv och behaglig på samma gång.

Hårborttagning med laser ger nästan alltid bättre effekt än IPL system. Anledningen till det är att lasern har mer energi, rätt pulslängd och endast den våglängd som är optimerad för effektiv permanent hårreducering. Laserenergin omvandlas till värme och förstör hårsäcken utan att skada huden. Diode-lasern (som vi använder vid laserhårborttagning) är effektivare, snabbare och säkrare än tidigare generationers laser- och ljusbehandlingar.

Laserljuset passerar genom huden och värmer upp pigment i håret. Värmen sprider sig från håret ned till hårrötterna som värms upp till ca 70° C och förstör dom hårproducerande cellerna. För att få en effektiv behandling och kunna uppnå ett optimalt resultat krävs det att hårsäckarna uppnår rätt temperatur. Det är därför viktigt att anpassa rätt styrka i förhållande till hud- och hårfärg. I jämförelse med andra hårborttagningsmetoder är risken för hudskada liten. Diode-laserns inbyggda kylsystem kyler ned huden under behandlingen. Temperaturen i hårrötterna påverkas däremot inte av kylningen. Man får därigenom en selektiv hårborttagning.

Vetenskapliga studier med uppföljningstider på upp till två år efter avslutad hårborttagning har visat permanenta resultat. Detta är tillräckligt lång observationstid, även för hudområden med lång växtcykel (t.ex. benen). Detta gäller dock inte hormonellt betingat ökad hårväxt.

Ju mörkare och grövre hårstrån och ljusare hud man har, desto bättre resultat erhåller man. Det är svårare att behandla mörkhyade eftersom den mörka huden absorberar en stor del av laserenergin, vilket minskar energin till själva hårstråna. Genom att justera pulstiden för diode-lasern kan dock även mörkhyade erhålla god effekt av behandlingen.